Hosting Taşıma Sonrası Site Açılmıyor Sorunu

Hosting Taşıma Sonrası Site Açılmıyor Sorunu

JadeTurquoise

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
JadeTurquoise
Siteyi yeni bir hosting'e taşıdınız ve heyecanla açılmasını bekliyorsunuz ama bir de ne göresiniz, site açılmıyor! Bu durum can sıkıcı, değil mi? Nedenleri aklınıza gelmeye başladı: DNS ayarları, dosya yolları, veritabanı bağlantıları... Bazen küçük bir detay bile büyük sorunlara yol açabilir. Peki, nereden başlamalı?

DNS ayarları güncellenmiş mi? İlk akla gelen bu. Taşıma sonrası DNS'in yeni IP adresine yönlendirilmesi gerekir. Kontrol ettiniz mi? Güncellemeler birkaç saat, hatta bazen bir günü bulabilir. Sabırlı olun ama kontrol etmeyi de ihmal etmeyin. Yoksa, "Hala açılmıyor, ne yapacağım?" sorusu kafanızı meşgul eder durur.

Veritabanı bağlantısı da bir başka ihtimal. Taşıma sırasında veritabanı sunucusu adı ya da kullanıcı bilgileri değiştirilmiş olabilir. Bu bilgileri kontrol ettiniz mi? Yanlış bir karakter bile bağlantıyı koparabilir. "Neden bağlanmıyor?" demeden önce iki kez kontrol etmekte fayda var. Sanki her şey yerli yerinde ama...

Dosya yolları... Ah o dosya yolları! Yeni sunucu, yeni dizin yapısı demek olabilir. Dosyalar doğru yerlere yüklenmiş mi? Karışıklık olmaması için eski ve yeni yapıyı karşılaştırmak yararlı olabilir. Bir göz atsanız fena olmaz. "Ya yanlış dizine yüklendiyse?" sorusu kafanızda dönüp durur.

Cache temizliği de bir başka konu. Bazen tarayıcı önbelleği eski bilgileri saklar ve yeni sunucuya taşındığınızı fark etmez. Tarayıcı önbelleğini temizlediniz mi? İlk etapta akla gelmeyen bu basit adım, sorunları çözebilir. "Ama ben daha önce denemiştim?" demeyin, bir daha deneyin.

Hosting sağlayıcınız da bu süreçte önemli. Destek ekibine ulaştınız mı? Onlar da bazen sihirli bir dokunuş yapabilir. Belki de sorun sizin düşündüğünüz kadar karmaşık değildir. Biraz yardım almak, işi kolaylaştırabilir. Kendi başınıza çözemezseniz, bir bilene danışın derim.

Geri